МЕТОДИЧНИЙ ПІДХІД ДО СТВОРЕННЯ КОМПЕТЕНТНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ - Грузіна, Інна (Сталий розвиток економіки, 2024)
У статті аргументовано авторську позицію щодо процедури створення компетентної організації. Доведено необхідність реалізації організаційного етапу, що представляє основну відмінність запропонованого підходу від традиційних. Зазначено про доцільність орієнтації при формуванні кадрового складу на кандидатів з якісною освітньою підготовкою, які володіють відповідними актуальному етапу соціально-економічного розвитку м’якими та жорсткими компетенціями (soft skills та hard skills), створюють необхідний базис для формування компетенцій організаційного рівня. Підкреслено, що визначення стадії життєвого циклу організації, пріоритетних управлінських завдань та необхідних для їх вирішення організаційних компетенцій дозволить сформувати раціональну структуру компетентності, виявити складові, що потребують розвитку або набуття для забезпечення конкурентних переваг на ринку.