АНАЛІЗ ВПЛИВУ КОРУПЦІЇ НА ЕКОНОМІЧНУ БЕЗПЕКУ КРАЇНИ В УМОВАХ СЬОГОДЕННЯ - Саричев, Володимир; Гапєєва, Ольга; Пікуліна, Олена (Сталий розвиток економіки, 2023)
Корупція в Україні є гострою проблемою, що впливає на економічну безпеку, соціальну стабільність та міжнародні відносини країни. Її вплив простягається від внутрішніх аспектів державного управління до зовнішньоекономічної політики, створюючи перешкоди для розвитку та інтеграції України на міжнародній арені. У статті виявлено, що, незважаючи на значний зусилля у боротьбі з корупцією, Україна все ще стикається з низкою викликів, що стримують ефективність існуючих антикорупційних заходів. Акцент робиться на важливості забезпечення незалежності антикорупційних органів, необхідності подальшого удосконалення законодавства, зокрема в аспектах державних закупівель та конфлікту інтересів, та підвищення прозорості державного управління. Також аналізується роль громадянського суспільства та міжнародної співпраці у посиленні антикорупційних зусиль.