ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ ЦИФРОВІЗАЦІЇ МІСТ УКРАЇНИ: МЕТОДИЧНИЙ ПІДХІД - Михайлова, Кристина (Сталий розвиток економіки, 2023)
Стаття присвячена актуальним питанням визначення пріоритетних напрямів розвитку цифровізації міст в межах реалізації стратегій «розумних» міст. Обґрунтовано, що поряд з економічною ефективністю впровадження складовою ефективної реалізації програм цифровізації є готовність населення міст до впровадження новітніх «розумних» проєктів, а також сприйняття таких змін мешканцями. Систематизовано актуальні напрями цифровізації міст на основі світового досвіду та досвіду реалізації стратегій цифровізації міст України, в межах яких доцільне впровадження проєктів на базі новітніх цифрових технологій. Запропоновано алгоритм відбору міських проєктів цифровізації на основі комплексного методу, який поєднує методи опитування мешканців та експертного оцінювання пріоритетних проєктів цифровізації міст.