ЕКОНОМІЧНА ПОВЕДІНКА ДОМОГОСПОДАРСТВ: СУТНІСТЬ ТА ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ - Лозиченко, Олександр (Сталий розвиток економіки, 2023)
У статті розглянуто теоретичні положення формування та трансформації економічної поведінки домогосподарств. Це реалізовано через конкретизацію сутності категорій «поведінка», «економічна поведінка». Детальний розгляд поведінки як міждисциплінарного поняття дозволило з’ясувати особливості формування поведінки домогосподарств у соціальних системах. Пізнання сутності економічної поведінки було реалізовано через вивчення вже наявних у науковій літературі підходів до трактування цієї дефініції. У статті вагома увага приділена уточненню особливостей формування економічної поведінки в господарських системах. При цьому детальніше розглянуто сутність економічної поведінки домогосподарств, що реалізовано на основі аналізу наявних концепцій щодо її трактування. Також було виокремлено особливості формування та трансформації економічної поведінки домогосподарств.