ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В СИСТЕМІ УПРАВЛІНСЬКОГО ОБЛІКУ БУДІВЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Ясінська, Алла; Река, Володимир (Сталий розвиток економіки, 2026)
У статті досліджено актуальні аспекти використання сучасних інформаційних технологій в системі управлінського обліку будівельних підприємств. Визначено основні завдання управлінського обліку в будівельній галузі, включаючи складання бюджетів, аналіз відхилень, формування управлінської звітності та моніторинг фінансових потоків. Доведено, що впровадження цифрових рішень, таких як ERP-системи, хмарні платформи, інструменти бізнес-аналітики, мобільні додатки та технології обробки великих даних, дозволяють автоматизувати облікові процеси, підвищити точність звітності, забезпечити оперативний доступ до інформації, сприяти прийняттю обґрунтованих управлінських рішень. Виокремлено основні напрямки впливу інформаційних технологій в системі управлінського обліку будівельних підприємств. Обґрунтовано, що впровадження цифрових технологій є критично важливим для зростання конкурентоспроможності будівельних компаній в умовах сучасного ділового середовища.