ЦИФРОВІ ІНСТРУМЕНТИ ЛОГІСТИЧНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ В УПРАВЛІННІ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ ПІДПРИЄМСТВА - Нечипоренко, Тетяна; Крохмаль, Роман (Сталий розвиток економіки, 2026)
Досліджено роль цифрових інструментів логістичного менеджменту в управлінні бізнес-процесами підприємства. Обґрунтовано, що інтеграція систем класу ERP, SCM, WMS та TMS у межах єдиного цифрового простору формує основу переходу до інтегрованої цифрової моделі управління. Встановлено, що використання Big Data, IoT та інструментів штучного інтелекту забезпечує трансформацію логістичного менеджменту від реактивного до предиктивного формату, підвищуючи точність планування та адаптивність бізнес-процесів. Систематизовано ключові деструктори цифровізації, зокрема архітектурно-технологічні, процесні, кадрові та безпекові бар’єри. Запропоновано стратегічні напрями інтеграції цифрових рішень, що передбачають розвиток інфраструктури, стандартизацію обміну даними та формування цифрових компетенцій персоналу. Доведено, що комплексна цифрова трансформація логістичного менеджменту є передумовою забезпечення конкурентоспроможності підприємства в умовах динамічних ринкових змін.