СТРАТЕГІЯ ЕКСПОРТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УКРАЇНІ НА ЗАСАДАХ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ТА ІННОВАЦІЙНИХ ДОСЯГНЕНЬ - Калініченко, Зоя (Сталий розвиток економіки, 2026)
Формування ефективної системи інноваційної діяльності стосується сталого розвитку України, експортної складової економіки. У статті представлено теоретичні та практичні засади зростання експорту під впливом впровадження інновацій. Підкреслюється, що розробка інновацій є потужним фактором співпраці на міжнародному ринку. Завдання сталого розвитку та інноваційна діяльність набувають пріоритетного значення як ключові механізми забезпечення конкурентоспроможності та структурних змін в експорті України. Особливу увагу приділено ролі державної підтримки інноваторів, участі у міжнародних програмах фінансування та інституційної підтримки підприємств, орієнтованих на впровадження інновацій. Показано, як процеси євроінтеграції створюють середовище, що активно впливає на стале зростання, інноваційний розвиток та збалансування експорту і імпорту.